top of page

Ik heb de stap genomen.


Beste lezer,


Zoals ik in mijn laatste blog schreef over hoe we als mens ons zelf gek kunnen piekeren over iets wat nog niet eens is gebeurd met mezelf als voorbeeld, wil ik nu vertellen dat ik inderdaad de stap op het podium heb genomen eind februari 2020.


Tot twee weken voor het optreden ging het nog met de zenuwen omzetten in zin om het podium op te gaan, maar dat sloeg toch om in zenuwen. Ook wel zorgen omdat ik 2019 veel last van me keel had wat resulteerde in zware hoest buien in de nachten. Stembanden aangetast en dat in combinatie met de normale gang van ademhaling tijdens het praten e.d.( hierover in een andere blog meer), maakte het qua zenuwen des te erger dan ik vorig jaar ervaren heb toen ik me had opgegeven voor een optreden.


Dus de dag des oordeels was aangebroken. Je staat op met nog eenigzins ontwetend welke dag het is. Halve minuut later schiet het door je hoofd. O nee ik moet vanavond optreden. Stem voelde al rauw aan en ja dan is het de hele dag jezelf voorbereiden.


Het koste veel energie en dan is het tijd 17:00 aanwezig zijn. Nog de nodige voorbereidingen. Even oefenen met de medestudenten. Ik was de oudste maar dat maakte me niet uit. Het is een leuke ervaring om mee te doen. Geweldig talent en zeker qua inleving en overbrengen van de emotie van de nummers. Me naam werd geroepen en het eerste nummer omarm -bløf . Ik kreeg een mooie aankondiging van mijn vocal coach. Dat brak wel het ijs. Het nummer begon en ik sloot mijn ogen en begon met de eerste woorden hoe ver je gaat....... man ik dacht wat doe ik dit echt. Voor ik het wist was het nummer klaar. Ik was klaar en er werd luid geklapt. Ik had elke noot gehaald en ja het kon hier en daar wat mooier, maar ik heb het gedaan. Alhoewel ik nog eeb nummer moest was ik zoals gewoonlijk niet gelijk tevreden, maar gelukkig had ik die avond veel steun aan de mensen die bewondering hadden voor wat ik zojuist had gedaan.


Nummer twee had ik helaas geen keel meer, maar wel gedaan. Vergat een regel van de tekst en daarna een heel couplet, maar de toetsenist heeft er goed op ingespeeld.


Al met al was het een mooie ervaring en ben blij dat ik het gedaan heb.

Wat ik wil zeggen, stap in je angst en er gaat een nieuwe wereld voor je open.


Groet, E.Bering

1 Comment


Fa Bering
Fa Bering
May 21, 2020

Geloven in jezelf is ook iets wat je moet doen dan kan je de hele wereld aan. Jij krijgt nog eens de wereld aan je voeten. I am a proud sister❤️

Like
Search By Tags
bottom of page