top of page

Hoe?


( foto bron: zoekenderwijs)


Beste lezers,

Heel dit jaar heb ik nog niet veel van me laten horen. Zeker niet over de huidige situatie. Ik ga me niet uiten over het wel of niet spelletje tussen regering en het volk.


Puur wil ik het hebben over wat dit doet. Zowel met mij als de mensen om jou en mij heen. Nu meer dan ooit zoeken mensen hou vast bij iets wat hun door de donkere tijden heen kan slepen. Mensen verliezen hun naaste aan het virus of aan eenzaamheid. Ouderen die alleen sterven zonder een laatste lach van hun dierbaren. Pijn is wel het woord wat veel in ons hart leeft. Dus waar haal jij je kracht uit? Waar haal je toch dat kleine beetje vreugde uit? Voor dit hele gebeuren was het al een ding om te praten over het onderwerp depressie. Veel mensen zien het niet aan een persoon en als ze het weten begrijpen ze het vaak niet.


"Ach ga wat leuks doen daar knap je van op en dan zal je zien alles komt goed"

( sorry maar zo werkt het niet)


Ik ben blij om te zien dat er zoveel mensen zijn die er juist voor elkaar zijn.

Ik persoonlijk heb het ook zwaar. Ik ben veel met mezelf aan het werk of ja aan mezelf aan het werken.


Veel gevoelens vanuit het verleden blijven me achter volgen en daarbij komt nog eens bij dat terwijl ik dit allemaal verwerkt mijn leven niet stil staat. Alles gaat verder. Mijn werk en gezin. Ook mijn naaste zoals mijn ouders en gezin, maar ook mij grootouders ( mijn oma) worden ouder.


Hoe werk je aan jezelf wat tijd rovend is zonder je naaste te kort te doen?

Hoe laat je hun weten dat je ervoor hun bent, ondanks dat je voor je eigen gevoel hun tekort doet want je bent met jezelf bezig?


Het zijn vragen die alleen maar meer negatieve eigenwaarde geven dan dat je je er beter door gaat voelen.

Maar ik ben wel van mening en dit inzicht kreeg ik door een post van iemand op facebook.


" niemand vertelt dat de weg naar jezelf vinden en de weg naar verlichting met zoveel pijn komt".


Pijn is helen. Sorry ik ben een beetje afgedwaald denk ik. Wat ik wil zeggen hou vast aan wie je bent. Houd vast aan die of gene die je lief is. Wees lief voor elkaar, maar bovenal voor jezelf en hoewel ik dit schrijf besef ik ook wel dat deze woorden net zo hard voor mij gelden. Zoek je steun en vertrouwen bij jezelf, bij je naaste of bij je geloof. Wat voor jou werkt zal jou ook helpen.


Wees lief,


Groet E.Bering

댓글


Search By Tags
bottom of page