top of page

Doe niet aan een dieet, maar weet wat je eet.


Beste lezer, 

Ik heb hier toch wel enige tijd opgezeten. Hoe en wat zal ik hier over zeggen.

Ik schrijf altijd uit eigen ervaring, dus wees niet boos als het niet pas bij jou ervaring en of mening. Mijn blogs zijn gebasseerd op mijn eigen ervaringen en gedachte gangen.

Doe niet aan dieet, maar weet wat je eet.

Ik heb zelf in 2008/2009 op een keerpunt in mijn leven gestaan. Ik woog 113 kilo was zwaar depressief en was ten einde raad. Ik begon echt veel te lezen over alles wat met afvallen te maken had. 

Ik kan zeggen ik heb een hoop geprobeerd, maar niks werkte voor mij. Detox, tell sell e.d.

Nee dat was niet voor mij weggelegd. Ik dacht ik kom nooit meer van mijn overtollige gewicht af. Je zou denken, maar ben je dan niet gelijk 7 dagen per week de sportschool in gedoken?

Je zou het denken, maar ik bleef alles in grote hoeveelheden eten en drinken. Chips, koek,ijsjes,cola,alcohol en veel veel eten op verkeerde tijdstippen. Dus ja dat waren een paar redenen waarom het nooit heeft gewerkt. Langzaam aan ging ik de sportschool in alleen was ik er niet aan toe om al die duivelse lekkerheden te weerstaan. Iemand zei me dat ik moest letten op mijn voeding en dat ik het beste zes keer per dag gecontroleerd zou moeten eten en regelmatig sporten. Ii dacht WAT???? Zes keer per dag eten. Gast waar haal ik de tijd vandaan?

Tot 2014 ik voor het eerst echt een stap maakte naar een personal trainer. Wat ben ik afgebeuld, maar het sloeg aan. Ik ging al voorbereidend naar de eerste afspraak. Ik had al ruim 2 maanden ervoor gezorgd dat ik 5 dagen in de week ging trainen. 

Ik dacht dat ik voorbereid was. Ze hield er rekening mee dat ik pas gestart was. Dag 1 we ging voorkant benen trainen. Nou dacht ik daar ben ik zo mee klaar. Ik heb altijd wel een vechters imago gehad en dat kwam goed van pas.

De laatste 2 oefeningen die we deden deed ik elke keer 1 set van de een en dan gelijk een set van de ander er achter aannenndat dan 4 keer. Dus 8 sets totaal.

1 oefening bestond uit leg extesions waarvan ik per ser 20 herhalingen deed en bij 10 even 10 sec vasthouden. Gevolgd door een bepaalde afstand heen en weer walking lunches te doen. Nou was ik dus niet heen en weer aan het lopen met een sandwich. Laat je niet van de wij brengen met het woord lunches. Op het moment zelf dacht ik doe mij maar een lunch. Haha

Dat gedaan te hebben vroeg ze of ik even beide armen recht voor me kon uitsteken en me handen trilde als een gek. Voel je je misselijk, was wat ze mij vroeg. Nee antwoorde ik. Ik zal even iets van suikers uit me tas halen voor je.( kleedkamers en wcs alleen boven). Ik zie haar voet verdwijnen en ja hoor de misselijkheid sloeg in en mijn maag begon samen te trekken. Ooooo neee he het zal toch niet. Ze kwam terug lopen gaf mij twee suiker tablette en het eerste wat ik vroeg was waar is het toillet. Boven in de kleedkamer. Oke dan moet ik snel naar de wc. Suikertablette had ik nog niet aangenomen. Ik sta beneden aan de trap en voor het eerst in jaren benen goed trainen maakte het dan ook alsof ik de hoogste berg uit de wereld moest beklimmen. Met al mijn kracht in mijn armen trok ik mij omhoog via de trapleuning. Mijn slenterde er een beetje achter aan. Ik kom bij de wc en..........nou het stonk er al en dat werd erger. Een andere man schoot te hulp en zei dat ik het best even uit de stank kan stappen. Ik sta voor de spiegel me gezicht te wassen en ik zie mijn personal trainster bezorgd kijken. De man vraagt eerste keer. Ik zei ja met personal trainer. Hij ziet haar staan en vraagt: is zei je personal trainer. Ik beaam en hij antwoord nou succes dan maar.

Haar werk en doortastendheid is dus bij meerdere mensen bekend. Ik was klaar nam de suiker tabletten en zei dood leuk wat doen we nu. Nee je lichaam is op. We gaan even naar de bar en dan krijg je een smoothie van me. Haar vriend kwam erbij en moest even lachen toen hij het hoorde. 

Maar goed zo begon ik dus. Ik dwaal ee beetje af, maar ik heb een hoop geleerd in die tijd tot de dag van vandaag. Ondanks dat haar schemas goed wareb sloeg het niet echt aan. Ik dacht dat ik gefaald had. 

Ik hield vol en heb nog wat andere schemas geprobeerd. Allemaal sloegen ze niet aan zoals ik wilde. 

Nu komt het ze zeggen 80 procent van je workout is je voeding en 20 procent dan je workout. Ik vind dat heel makkelijk gezegd. Het gaat niet alleen om eten en om trainen. Net als een bepaalde doelstelling halen heb je ook meer dan 2 ingredienten nodig. Waarom, toewijding, doel. Ook wel why,dedication,goal.

Bij trainen is het niet anders. 

1. Waarom

2. Toewijding

3. Doel.

Nu zul je denken waar en doel is toch het zelfde?

Nee dat is het dus niet. 

Ik begon met ik wil afvallen ( doel)

Ik vind mezelf te dik ( waarom)

Ik heb gezien dat het allemaal ook heel erg veranderd gaande weg. Heel veel mensen vergeten de nummer 2 toewijding. Wat ben je bereid om op te geven of te doen om je doel te behalen. Kom je elke keer als het even niet gaat met een excuus. Owh vandaag niet ik heb hoofdpijn, nekpijn, zwak of moe.

Mentaal moet je er klaar voor zijn. Met alles in je leven moet je zorgen dat het mentale aspect 100 % staat al een huis.

Waar leg jij je focus op. Ik was me kapot aan het trainen en keek elke keer in de spiegel en was teleurgesteld. Mijn buikvet was er nog steeds. Zo hard hele maand getraind en ik zie geen verchil. Daar ging ik weer. Verzuipen in zelfmedelijden en maar denken het lukt me nooit.

Waarom kan ik nooit iets afmaken. 

Als je je focus legt op wat niet goed is of goed gaat dan is dat ook wat je op je afroept. Alles was toxic is in je leven zou je moeten verbannen. Is het nou werk of een gewoonte of mensen in je omgeving. Verban dat wat toxic is voor jou. Wat of wie zijn de energie zuigers. Jij hebt een keus gemaakt om iets te doen te veranderen aan jou lichaam. Zet je zelf op nummer 1. Dan bedoel ik niet dat je een egoist moet zijn. Vraagt iemand je ergens te gaan, vraag jezelf dan af heb ik vandaag al genoeg besteed aan mijn eigen ontwikkeling. Wil je een stuk taart? Heb ik al genoeg bereikt dat ik mezelf comfortabel voel bij het eten van een stukje taart?

Is het antwoord nee dan is dat een antwoord wat je kan geven op een respectvolle manier. 

Ben je bezig met afvallen zorg er dan voor dat je sterk bent of word op 3 vlakken.

Voeding, mentaal en workout.

Het is een weg die ups en down heeft, maar elke traan is het waard als je ziet dat je vooruit gaat. Begin met kleine doelen zodat je wanneer je die behaald hebt jij je ook goed en trots voelt.

Heb je vragen of wil je mentale hulp bij je weg naar een fittere jij schroom dan niet en stuur mij dan een bericht via het contactformulier. 

Groet

E.Bering

Search By Tags
bottom of page