top of page

Reizen in je dromen.


Beste lezers,

Ik ben zelf al enige tijd bezig met alles wat draait om dromen en de betekenis en de mogelijkheden om onze dromen aan te passen. In verschillende artikelen heb ik wel het een ander gevonden aan oefeningen die je kunt doen. 

Hier is een link naar zo een artikel.

Het is mij al een paar keer gelukt alleen niet volledig. Ik heb vaak bij een nare droom geprobeerd het te draaien naar iets positiefs of gewoon het kwaad op dat moment te baas te zijn. Nu was ik in een droom een keer op de vlucht en ik rende richting een grot en ik herkende het en wist dat ik daar niet in moest gaan. Omdat ik wist dat daar achter iets kwaads schuilde. 

Dus in zekere zin met genoeg training kan je dus een bewustwoording creeren tijdens het dromen.

Ik heb ook een keer meegemaakt dat ik ergens wakker werd op een plek waar ze geen nederlands spraken en ik verstond hun gewoon. De taal zelf herkende ik niet, maar ik sprak het zelf ook. Er was een duidelijk boodschap in die ik kon toepassen in mijn dagelijks leven wat mij weer heeft geholpen. Was ik aan het dromen of was ik wakker geworden in een paralelle wereld?

Een droom is zo iets krachtig. Soms praten mensen over dejavu. Ik geloof werkelijk dat we het dan ook werkelijk hebben meegemaakt. Ik was een keer met mijn vader naar ikea in amsterdam met de auto. Nu zijn we daar vroeger wel eens geweest, maar nooit dat ik een auto bestuurde. Kon ook niet omdat ik te jong was, maar het moment dat ik de garage binnen reed zei ik het ook. Ik zei: dit moment heb ik al meegemaakt.

Dromen blijft iets boeiends. Ik zal er zeker in de toekomst op terug komen. 

Groet

E.Bering


Search By Tags
bottom of page