top of page

Angst voor wie je bent.


Beste lezer,

We maken allemaal wel eens situaties mee die in ons geheugen blijven dag in dag uit. De pijn en verdriet van verlies, bedrog en vertrouwens breuk zitten aan onze ziel vast gekleefd. Uiteindelijk vergeten we wie we echt zijn en worden onze problemen, pijnen en verdriet onze identiteit.

Niet omdat we daar bewust voor kiezen, maar omdat we onbewust die keuze maken.

Dan komt er een dag dat alles eruit komt. Alle emotie en pijn. Dan krijg je ineens de drang om je eigen echte ik te zoeken. Omdat je voelt dat hoe je je nu voelt en hoe je je voor doet, niet jou echt ik is.

Je stelt jezelf de vraag, wie ben ik?

Vanaf dat moment begint jou zoektocht.

Als je dan bijna daar bent bij het ontdekken van je ware ik. Word je overspoelt met een gevoel van angst. Je beseft je ineens dat je problemen jou identiteit zijn geworden. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Dan raak je in een gevecht met jezelf. Als ik alles los laat wat mij pijn en verdriet heeft gebracht, wat blijft er dan van mijn identiteit over?

Ik kwam op Facebook een video tegen dat mij het laatste zetje over de drempel gaf wat ik nodig had.

Ik plaats de link erbij waar u zelf deze video kan bekijken.

Het is natuurlijk makkelijk gezegd: laat je verleden in het verleden. Het heeft mij jaren gekost voor ik zover was. Ook na het zien van de video heb ik niet gelijk de knop om kunnen zetten. Het had natuurlijk wel tijd nodig. Verwacht niet van jezelf dat je het in een keer kan omschakelen. Geef jezelf de tijd om te herstellen en weer een oprecht vrolijk leven te hebben. Zelfs nu ik dat heb en mijn focus heb gelegd op het positieve en op wat ik wil doen met mijn toekomst, heb ik af en toe van die dagen dat ik baal en nergens zin in heb of gewoon plat gezegd chagrijnig bent. Positief leven houd niet in dat je nooit meer verdriet, eenzaamheid of pijn voelt. Dan zouden we ons zelf moeten veranderen in een robot. Het is prima als je een dag heb of een paar dagen dat je niet lekker in je vel zit, maar accepteer het dan ook.

Als je je dan toch niet zo wil voelen, zoek dan een manier om er uit te komen. Doe wat je leuk vind. Werk aan je hobby of aan jezelf. Lees zelf hulp boeken of luister naar motivatie sprekers. Tegenwoordig met het internet zijn al dit soort handvaten binnen hand bereik met een paar aanslagen op je toetsenboard. Ik kan hier geen video of audio plaatsen, maar als je link kopieert of het opzoekt in spotify dat is gratis dan kan je het ook beluisteren. Ik heb er onwijs veel aan. Soms als ik mij even wat minder voel luister ik hier na. Dit doe ik dan een paar keer achter elkaar en zeg zijn woorden in mijn hoofd na. Ik herhaal het in mij hoofd en zorg ervoor dat ik die woorden ook geloof.

Het is een speech van Ray Lewis en het heet Affirmations for greatness.

de link: https://open.spotify.com/track/5gF94lapNpSPSl6Sw6C9ve?si=XfesxsG9TbaVvkX_U4lKjQ

gratis account is binnen 5 minuten gemaakt.

Hier mee wil ik mijn blog afsluiten. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Wilt u ergens over praten dan kunt u mij een mail sturen. Wilt u uw verhaal kwijt mag dat ook. Ik houd alles voor mezelf en deel uw verhaal niet met derde.

groet,

E. Bering

Search By Tags
bottom of page