top of page

Waar rijkdom om draait.


Beste lezers,

Ik heb goed moeten nadenken waar ik eens over zal schrijven. 

Bijna 4 jaar geleden werd ik papa. Iets waar ik al heel lang van droomde. Eindelijk was het zo ver. 5 mei 2014 8:26 was dan eindelijk mijn dochter daar. Op dat moment overspoelt met emotie van blijdschap, geluk en diep respect voor mijn vrouw. Wat is dat een wonder zo een geboorte. 

Nu kennen we allemaal wel het gezegde: een vader worden is makkelijker dan een vader zijn. Ik zal eerlijk bekennen. Dat is zeker waar. Als vader zijnde heb je natuurlijk een bepaalde rol binnen het gezin. Bescherming, de rots in de branding en ga zo maar door. Ik zal eerlijk kleur bekennen dat zoals iedere nieuwe ouder ik ook fouten heb gemaakt. Niks extreems, maar er zijn een paar dingen waar je glas hard mee word geconfronteerd. 1) jezelf en 2) je eigen opvoeding. Man o man wat een spiegel heb je elke dag voor je neus staan. Nu zijn er al aandachts punten die verbetering nodig hebben. Ik werk eraan natuurlijk, maar door alle dingen die je buiten je rol als vader doet heb je de kans dat je mee word gezogen in de haastige sfeer van de hedendaagse maatschappij.

Voor je het weet zijn de jaren om en dan open je je ogen en dan sta je op het punt je kleine meid weg te geven aan een jongen of meisje die in jou ogen nooit goed genoeg is voor je dochter. Zo zijn wij vaders nu eenmaal. Haha nee ik kan daar niet over mee praten. Die van mij gaat nog  niet eens naar school. 

Helaas vergeet ik af en toe dat ik mijn grootste droom al leef en ja zoals velen laat ik mij wel eens beinvloeden door werk of de jacht naar het grote geld. We willen onze kinderen geven wat wij niet hadden en denken dan dat we gelijk miljoenen moeten hebben om ze dat te geven. 

Ik vroeg me laatst af he, wat was het eerste dat ik haar gaf? Het aller aller eerste.

Juist ja mijn hand, warmte en liefde.

In de tijd dat ze nog in de baarmoeder zat. Was ze al zo een grote inspiratie bron voor een paar gedichten.

" Een lief meisje zo klein. Een gevoel zo fijn.

  We zullen je al onze liefde geven. Jij voor      ons zo belangrijk en werkelijk een zegen."

                        ~ E. Bering

Hier boven leest u een van de gedichten waar zij een inspiratie voor is geweest.

Ik wil alleen maar zeggen dat je blij moet zijn met het geluk wat je in je leven hebt ontvangen. Neem het niet voor lief. 

Aan alle papa's wil ik zeggen wees zuinig op je kinderen en wees het voorbeeld wat ze nodig hebben. Iedereen maakt fouten, maar erken ze en leer ervan en beter jezelf. Ineens begrijp ik wat mijn vader mij allemaal verteld heeft vroeger ;).

Groet,

E. Bering

Search By Tags
bottom of page