top of page

Spiritualiteit en de weg naar jezelf.


Beste lezers,

Persoonlijk ben ik echt een spiritualiteit freak. Het is een onderwerp waar ik vaak over lees. Ik vind het wel interessant om verschillende meningen te lezen. Ik kijk dan wat het meest bij mezelf aansluit en soms kom je ook een nieuwe kijk op het hele aspect van spiritualiteit tegen. Het is wel mooi hoe we onze kennis kunnen veruimen met de ervaring van anderen. 

Als ik al een klik met een persoon heb en dit is dan in de prive sfeer dan is spiritualiteit wel één van de onderwerpen wat die klik veroorzaakt. 

Ga maar eens na wie je allemaal op je pad tot nu toe bent tegen gekomen en wie van hun een andere richting is op gegaan. 

Alles gebeurd met een reden, maar mensen die je tegenkomt is ook om een reden. Het hoeft niet gelijk duidelijk te worden waarom, maar ga zeker geen antwoord forceren. Het universum zend jou deze persoon en het antwoord zal zichzelf openbaren als de tijd rijp is. 

Nu zullen jullie wel niet denken wat een cliche machine is deze man. Omdat sommige dingen een cliche zijn houd niet in dat het geen waarheid bevat. 

Om me nu even te concentreren op de titel spiritualiteit en de weg naar jezelf.

Ik begon in 2012 mezelf af te vragen wie ben ik nu echt?

Ik ging nadenken over waar mijn interesses lagen. Ik ben gek op de natuur, spiritualiteit, muziek en welke materialen trekken mij het meest aan? Is dat goud, hout, zilver of metaal? Ik ben mij echt gaan verdiepen in spiritualiteit. Ademhalings technieken die gebruikt worden bij meditatie kunnen je al een hoop nieuwe energie en rust brengen. 

Hoe diep kan je gaan tijdens de meditatie? Wanneer moet je wel of juist niet mediteren? Natuurlijk is het mij vertelt en heb ik het ook gelezen dat je niet moet mediteren als het donker is. Doe het bij daglicht. In het donker leven ook de donkere zielen. Ik zeg niet dat de boogyman ineens uit je kast sprint, maar dat is wel wanneer deze donkere energieën zich vrij kunnen bewegen. De zon straalt positive warme energie en daarom kan je het beste bij daglicht mediteren. Het is misschien niet voor iedereen het zelfde en dit zeg ik natuurlijk omdat hier de meningen op het internet over verdeeld zijn. Ik heb wel gemerkt dat ik persoonlijk veel heb aan meditatie. Ik kan er energie uithalen die ik doorgaans te kort kom. Ook ben je dan even echt in contact met je eigen ziel. Ik doe het misschien te weinig, maar met een drukke levensstijl kan dat ook niet anders. 

Het geeft mij veel rust en kracht. Het helpt bij het herstel van een depressie die zeker 20 jaar heeft aangehouden als het niet langer is. Het feit dat ik mijn depressie heb verslagen geeft mij al een trots en sterk gevoel. De zoek tocht naar jezelf is als je het mij vraagt nooit over, maar dat is misschien ook wel de bedoeling. Het is zeker een rollercoaster.

Het is de weg die de beloning is en niet de bestemming. 

Groet,

E.Bering

Search By Tags
bottom of page