top of page

Met focus op de mogelijkheden.


beste lezers,

Ja jullie zullen wel denken: wat is dat voor aparte afbeelding die hij nu weer gebruikt.

Ik moet toegeven apart is het misschien wel, maar er is een goede reden voor.

Ik ben namelijk behoorlijk fanatiek als het neerkomt op fitnessen. Vijf dagen in de week met aangepast eetschema en trainingsschema. Doel voor nu is massa bouwen.

Soms gebeuren er dingen die even wat roet in het eten gooien. Natuurlijk is dat vervelend en in mijn geval is dit allemaal gekomen door mijn dagelijkse werk in het magazijn. Ik was op mijn tweede dag als orderverzamelaar bezig en aan het einde van de dag voelde ik pijn in mijn rechterpols. Ik dacht nog: ik heb het waarschijnlijk een beetje verdraaid. Dus die avond ben ik nog gaan trainen. Als een beest borst workout gedaan en dus ja veel belasting voor mijn pols. Na trainen nog even naar de Albert Heijn en toen merkte ik dat het niet goed ging met mijn pols. Ik kon niet eens een boodschappen mand vast houden en ook het gevoel in mijn hand was wat verdoofd. Alles dus maar gedaan met 1 hand. Later in de avond toen ik al thuis was kwam het gevoel in mijn hand weer terug, maar de pijn in mijn pols bleef het zelfde. Volgende dag op werk ging de tijd niet snel en ik moest weer dozen tillen. Met de doos deed het meer en meer pijn. Uiteindelijk kon ik alleen dozen tillen door middel van het gebruik van mijn linker hand en mijn rechter onderarm. Niet ideaal. De pijn werd erger en erger. In de pauze belde ik naar de huisarts en kon om 16:00 die dag nog terecht.

Daar aangekomen ging ze natuurlijk kijken waar de pijn zat en ja dat vind je alleen maar door pijn toe te passen dus ja niet zo leuk, maar het nieuws was nog minder. Ik heb dus een ontstoken pees in mijn rechterpols en mag dus minimaal 2 weken mijn rechterarm niet belasten. Een stomp in mijn maag. Tuurlijk heb ik geen ernstige ziekte of ga ik dood, maar het nieuws kwam zo binnen. Ik was van de kaart en heb die avond ook gekozen om bewust te balen en mezelf de ruimte te geven om door dit gevoel heen te gaan. Ik dacht alleen maar: nu kan ik mijn schema voor mijn fitnes niet vervolgen. Ik loop dadelijk achter op mijn vooruitgang. Die avond ben ik niet meer gaan trainen omdat mijn hoofd er echt niet naar stond. Dus de volgende avond ben ik naar de sportschool gegaan en dacht alleen maar: oke ik kan dus alleen benen trainen, buikspieren en cardio. Prima vol focus en gaan. Ik klopte mezelf op mijn schouder, want de avond er voor stond mijn hoofd er niet naar. Mijn focus lag op wat kan ik niet. NU lag mijn focus op wat kan ik nu wel doen en daar ging ik dan ook voor. Met deze nieuwe energie en positieve kijk op de situatie sta ik al weer een stuk sterker dan dat ik er vroeger voor zou staan.

Ik ga ervoor en hoop dat iedereen die nu niet zo naar zijn of haar problemen kijkt er uiteindelijk wel zo naar kan kijken. Haal kracht uit je problemen. Blijf niet zitten piekeren over wat niet is of wat niet kan.

Vraag jezelf af: Wat kan ik nu wel? wat heb ik nu wat ik vroeger niet had? 1 ding kan ik je zeggen: dat wat je op je pad gestuurd krijgt is daar waar je de kracht voor hebt om het te dragen. Het is aan jou of je jou kracht ontdekt en gebruikt.

Groeten E. Bering.

Search By Tags
bottom of page