top of page

De eerste maandag van 2018!


Beste lezers,

Ik heet u allen welkom in 2018. Een nieuw jaar een verse eerste maandag waar op de meeste van ons niet hoefde te werken. Zo ja hier komt het dan. De meeste voor de hand liggende vraag. Wat zijn jullie goede voornemens dit jaar? Stop je met roken of ga je naar de sportschool al die overtollige kilo`s weg werken? Ga je meer reizen of ga je eindelijk doen wat je leuk vind in plaats van altijd maar blijven werken bij een baas die alleen maar denkt aan winst en niet aan zijn of haar personeel?

Eerlijk zijn de meest uitgesproken goede voornemens allemaal loze beloftes aan ons zelf.

Want hoeveel van de mensen die ze uitspreken, gaan er ook echt voor?

Het gezegde: het is makkelijker gezegd dan gedaan, is wel van toepassing op de meeste goede voornemens.

Ik zelf heb vaak plannen en die plannen gaan meestal niet zoals ze zouden moeten gaan.

Ja ik weet het. Houd op met praten maar ga wat doen. Wat ik nu wel consequent doe is elke week een blog schrijven. Normaal doe ik dit uiterlijk op een zondag. Dit is de tweede keer dat ik het op een maandag schrijf. Er gebeuren soms dingen en dan staat je hoofd er even niet naar. Persoonlijk vind ik dat je op zo een moment ook je zelf de kans moet geven om die rust aan te pakken. Veel wat ik moet doen doe ik helaas niet en dat wil ik zeker wel veranderen, maar ook Rome was niet in 1 dag gebouwd.

Na werk en de sportschool en mijn gezin blijft er weinig energie over om andere zaken aan te pakken.

Dit jaar wil ik dus zeker wel naar Engeland wat gepland staat alleen vast leggen moet nog even op zich laten wachten. April is er een Fitcon of ook wel een beurs voor fitness verslaafde zoals ik zelf. Het leuke is wel dat ik samen met mijn vader er naar toe ga. Mijn vader was vroeger ook altijd keihard aan het trainen. Ik had soms gewild dat ik zijn energie level van toen nu kon evenaren. Vroeg in de ochtend naar werk en dan laat thuis komen dan ook nog eens zorgen voor eten en dan nog eens trainen. Gelukkig had hij zelf al het apparatuur in huis, dus ver hoefde hij niet te gaan om te trainen. Dit jaar zou ik ook nog met mijn gezin op vakantie willen gaan en aan het einde van het jaar nog even een solo vakantie van 3 dagen. Ik heb zoiets nog nooit zelf gedaan in mijn eentje en gezien ik aan mezelf werk als het gaat om ontwikkeling. Ben ik toch heel nieuwsgierig hoe ik ermee om zal gaan. Jullie lezen het ik heb nog een hoop te doen. Als ik dit zo terug lees besef ik dat ik mezelf vaker een schop onder mijn kont moet geven om echt actie te ondernemen. Ik zeg het zo vaak tegen anderen, maar naar mezelf luisteren ho maar. Het is net als of ik het kind ben en de innerlijke ik de volwassen ouder waar een kind nooit naar luistert hahaha. Ik hoop dat jullie allemaal jullie doelen zullen bereiken en dat jullie een lang en gelukkig leven mogen hebben.

Groeten E. Bering.

Search By Tags
bottom of page