top of page

Het is kerst.


Beste lezers,

Als eerst wens ik iedereen fijne kerstdagen.

Hoe ziet jullie kerstavond eruit?

Nuchter of beschonken?

veel of weinig eten?

Ik heb kerstavond heerlijk met mijn gezin door gebracht bij mijn vader. Mijn vader had heerlijk gekookt en zo een veel vraat als dat ik ben kreeg ik later weer honger en ik dacht ik smeer even een boterham. Mijn vader zegt op dat moment: nou dan bak ik die appelflappen morgen wel. O zei ik ga je dan nog appelflappen maken? In dat geval wacht ik nog even. Ja ik had het verzoek voor vertrek al neergelegd. Een paar dagen geleden dacht ik terug aan de kerstdagen van toen ik zelf kind was.

Mijn vader bakte namelijk altijd overheerlijke appelflappen. De gezelligheid die er was kwam gister natuurlijk weer even naar boven drijven op kerstavond. Heerlijk als er zoiets is wat dat gevoel van geluk en zaligheid met zich mee draagt.

We hebben de film Polar express gekeken. Nu ik de film al 2 keer heb gezien vond ik een derde keer niet erg. Ik had al afgezocht naar een echte kerst film, maar Lethal weapon en Die hard zijn in mijn ogen niet echt kerst films. Het is wel inderdaad ronde die periode gefilmd, maar dat is dan ook alles.

Nu is het dan kerstochtend. Mijn lieve kleine meid kan niet wachten om de cadeaus uit te pakken. Ze kwam naar de kamer rennen vanuit de woonkamer: Mama Mama de kerstman is geweest.

Toch mooi om te zien wat een geluk dat brengt bij een kind. Daar geniet ik dan ook van als vader zijnde.

Ik heb niks te klagen. Het is heerlijk om hier te zijn met mijn gezin. Nu ga ik nog even kijken wat er in de buurt te doen is voor straks. Iedereen fijne kerstdagen toegewenst nogmaals.

groeten, E. Bering.

Search By Tags
bottom of page