top of page

Terug naar de basis.


Beste lezers,

Heb je jezelf weleens af gevraagd wat ons doel in het leven is? Waarom zijn we hier? Wat is de reden?

Wat fascineert ons aan onze planeet?

Is het allemaal zoals het moet zijn of hebben wij als mens teveel de planeet naar onze hand willen zetten?

Op al de bovenstaande vragen heb ik natuurlijk ook geen direct antwoord. We zijn wel de minst ontwikkelde levensvorm die er is op onze mooie aarde. Denk maar even aan als we in een mooi stuk natuur zoals een oerwoud of een groot bos moesten overleven. Geen internet, mobiel, pinpas en laat staan geld om ons uit een gestrande situatie te redden. O Neeeeee wat nu?! Even naar de supermarkt voor je brood of stukje vlees is er niet bij. Over geleverd aan de krachten van de natuur met enkel maar een mes en vuurstenen houden de meeste van ons het niet zo lang uit. Dieren zijn hier de slimme wezens op aarde. Aangepast aan de natuur. Ze weten eten te vinden of ze weten hoe ze niet op gegeten moeten worden. Warm of koud de wilde dieren passen zich aan.

Hoe deden wij mensen dat toch voor al die gemakken er kwamen waar we nu dagelijks gebruik van maken. Ik denk er soms over na en voel dan ook wel een diep verlangen om te leren overleven in de wilde natuur. Onze voorouders deden niet anders toch? Er zijn nog steeds gebieden waar men in harmonie leeft met de natuur. Zo ook in Alaska. Denk bijvoorbeeld aan het tv programma Alaskan Bush family. Kijk tuurlijk hebben ze een camera ploeg daar en of ze dan ook geen social media gebruiken ik zou het niet weten, maar het idee om zo te leven zonder de moderne technologie lijkt mij toch wel een uitdaging voor de meeste van ons.

Kortom hoe denk jij het er vanaf te brengen? Zou je erin slagen om te overleven?

Misschien moet er maar een groot experiment komen en nee dan bedoel ik niet zo als divergent de film haha.

Hoe sta jij tegen over de natuur en ben jij goed voor het milieu beste lezer?

Hoe zou het zijn he, om wakker te worden en je deuren te openen en de vogels te horen fluiten?

Gecombineerd met de geur van verse zuurstof die je krijgt van de bomen om je heen.

De rust van de natuur en het beekje wat je verder op kan horen. De gedachte alleen voelt al zo goed.

Ontspan en geniet van alle moderne luxe maar vergeet ook de natuur niet.

Groeten,

E. Bering.

Search By Tags
bottom of page