top of page

onsterfelijkheid


Goedendag beste lezers,

In mijn vorige blog heb ik het onderwerp ( fysieke onsterfelijkheid ) laten vallen. Toen schreef ik dat het mij leuk leek om in mijn volgende blog over te schrijven. Bij deze ga ik dat dan ook doen.

onsterfelijkheid kent twee vormen. De fysiek vorm en de geestelijke vorm. Onsterfelijkheid zoals we die uit films kennen zijn niet in de werkelijke wereld van toepassing dat is de fysieke vorm. Veel mensen zullen daar door worden afgeleid van de ware betekenis van onsterfelijkheid. Daar waar we allemaal stiekem naar verlangen. Ondanks dat we het allemaal zelf niet mee maken zou het dan toch zomaar kunnen zijn dat onze geest het allemaal zal gaan aanschouwen. Hoe worden we herinnert na onze dood? Zullen we herdacht worden door onze achtergebleven familieleden, partner en onze kinderen en of kleinkinderen? Zullen er verhalen over ons verteld worden? Komen wij met zijn allen in de geschiedenisboeken van de toekomst en hoe? Wat voor impact heb ik als persoon gehad op het leven van niet enkel mezelf maar ook dat van anderen? Heb ik inderdaad ook een verschil kunnen maken voor de maatschappij? Niet iedereen zal dit verlangen hebben, maar kijk eens naar de grote artiesten zoals: Bob Marley, Michael Jackson, Leonardo da Vinci, Mozart en Beethoven. Allemaal deden zij waar hun hart lag. vol overgave stortte hun zich op hun passie. De tijden die zij door maakte waren misschien niet altijd even makkelijk, maar hun zijn mensen die we onsterfelijk kunnen noemen. Natuurlijk leven ze niet meer in een fysieke menselijk vorm die tastbaar is. Hun stem, uitvindingen, muziek ook wel hun kunst is er nog steeds. Lang nadat hun lichaam is terug gezonden naar moeder natuur en hun ziel weer terug is in het grote universum. Stiekem denk ik dat iedereen zich onsterfelijk wil maken. Alleen zal niet iedereen slagen op een groot vlak. Het enige wat ik kan zeggen is: Leef voor jezelf en voor de mensen van wie je houd. Zet je in voor je passie en wees trots op jezelf voor het najagen van je dromen. Waar ligt je hart bij het fysieke of de geestelijke onsterfelijkheid? (antwoorden kan via het contact formulier)

Hartelijke groeten,

E. Bering.

Search By Tags
bottom of page