top of page

The story of my life


Beste lezers,

Van de week was ik het nieuwe programma The story of my life van Linda de Mol aan het kijken.

Daar waren Andre Hazes Jr. en zijn partner Monique te gast. In dit programma krijgen ze twee keer een make over. De eerste keer was hij vijftig jaar en de tweede keer 80. Hij en zijn partner schelen zestien jaar en daar is ook rekening mee gehouden bij de make over.

Het was zeer bijzonder om te zien en zette mij ook wel aan het denken. Ik zoals veel mensen hebben totaal geen goede verstandshouding met onderwerpen als de dood en ziektes die daartoe lijden.

Zoals ik aangaf ben ik daar dus één van en dat je angst je leven laten overheersen niet goed is dat weten we allemaal. Niet dat je daarom maar roekeloos gedrag moet vertonen.

In het leven zeggen mensen als snel: je komt alleen en je gaat alleen.

Hoewel dat misschien waar is, zou je je ook kunnen afvragen waarom je op die manier denkt?

persoonlijk denk ik dat dit soort clichés gezegd worden om het verlies dragelijk te maken en niet te lang stil te hoeven staan bij de pijn van het verlies. We mogen dan alleen gaan maar we zoeken toch een partner om ons leven mee te delen en dan is er toch een achterliggende gedachte dat we dat niet alleen zijn als we gaan. Ik moet zeggen dat het programma mij niet direct van mijn angst voor de dood af helpt, maar het geeft mij zeker wel een perspectief. In plaats van je druk maken dat je ooit gaat heeft tamelijk weinig zin. Waar door je dus al vergeet te leven en te genieten met de mensen van wie je houd.

Soms denk ik dat ik langzamerhand een meer nuchtere kijk op het leven begin te krijgen of laten we het dan in ieder geval een reële kijk op het leven noemen. Als ik keek naar hoe emotioneel en vol liefde Andre Hazes jr. en Monique elkaar aankeken. Heb ik wel zoiets van, ja dat is pas echt belangrijk.

Niet piekeren over, o nee ik ga ooit dood. We zullen allemaal een keer overlijden tenzij je onsterfelijkheid in de fysieke vorm uitvind ( onderwerp voor een nieuwe blog ).

Ik vind dit soort programma`s mooi en juist omdat je dan even weer terug naar de realiteit word gesleurd en je dan ook even kan kijken wat je zelf allemaal voor moois in je leven hebt.

Wees blij met de liefde die je hebt gevonden en wanhoop niet als je de liefde nog niet hebt gevonden. Als je liefde hebt voor jezelf als persoon ben je al heel ver en heel rijk aan liefde. Op ieder potje past een dekseltje.

Dag lieve lezers tot volgende week.

Search By Tags
bottom of page