top of page

wekelijkse blog


Ik ga vanaf vandaag beginnen met elke week een blog te schrijven.

Veel al zal gaan over de dingen waar ik mij mee bezighoud.

Nu wil ik het even hebben over werk zoeken en behouden en hoe maak je de juiste keuzes voor de juiste baan maakt.

In deze tijd waarin ze zeggen er is genoeg werk kwam ik er achter dat dat dus helemaal niet het geval is. Vele sites hebben duizenden vacatures staan waarvan er nog minder dan 25% werkelijk open staan voor sollicitanten. Dan zal je denken: nee dat is toch niet waar? helaas is het wel zo.

Nu is mijn tip aan iedereen die er gek van wordt dag in dag uit een brief te schrijven aan de mogelijk "nieuwe" werkgever blijf het doen. Schrijf alleen de brieven als je heel erg vrolijk bent.

Dat lezen ze op de een of andere manier terug in je brief. Vraag mijn niet hoe. Ik snap het ook niet.

Ik heb alleen gemerkt dat wanneer ik brieven schreef in een goede vrolijke bui dat ik ook werkelijk op gesprek mocht komen. Ik zeg niet dat ik ook de baan altijd kreeg aangeboden, maar 1 voet kwam over de drempel.

Werk behouden zou ik heel veel over willen kunnen vertellen maar helaas. Ik heb in de laatste pak hem beet 10 jaar alleen maar tijdelijke banen gehad of banen zonder toekomst perspectief als een vast contract.

Dus ja wat weet ik over een baan behouden. Veel mensen die ik zag bij al die banen die wel een vast contract kregen waren jawel de bekende JA knikkers. Er is niks mee hoor. Ik bedoel ja die moeten er ook zijn anders zou geen enkel bedrijf personeel hebben die langer dan max 2 jaar bij hun in dienst zou zijn, maar JA knikken zonder dat ik er zelf achter sta doe ik gewoon weg niet.

Ik zeg niet dat je aldoor maar je werkgever moet tegenspreken maar ik zeg ook niet dat je alles maar moet goed vinden wat hij zegt of doet als werkgever dus voorbeeld functie zijnde.

Kom je in de luxe positie dat je kan kiezen uit bedrijven waar je kan werken. Dan is het een kwestie van een lijst maken met de voor en nadelen en jou wensen en kiezen maar.

Het is simpel en denk er niet te moeilijk over. Ook heel belangrijk om mee te nemen in je keuze als er een salaris verschil is bij de verschillende bedrijven, is vind ik het geld belangrijker of de QT met mijn gezin of levenspartner?


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen. Vind je dat er tips in staan voor werkzoekende en ken je werkzoekende en denk je dat ze net dit stukje advies nodig hebben? Deel dan mijn pagina met uw kennissen en vrienden en familie. abonneer u zelf op mijn website voor meer leuke en leerzame blogs.

Fijne dag iedereen.


Search By Tags
bottom of page